ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ! Πόσο καλό στην υγεία μας κάνει η ... αυτοϊκανοποίηση;;;

Ξέχνα τα στερεότυπα και σκέψου την... υγεία και την ευχαρίστηση σου!

Ο δρ Άντονι Σαντέλα, λέκτορας Ανοσολογίας & Λοιμωδών Νοσημάτων και η δρ Σπρινγκ Τσενόα Κούπερ, λέκτορας Σεξουαλικής Υγείας, από την Αυστραλία, υποστηρίζουν ότι η αυτοϊκανοποίηση μπορεί να ελαττώσει τον κίνδυνο εκδηλώσεως πολλών προβλημάτων υγείας, από την κυστίτιδα και τον διαβήτη έως τον καρκίνο του προστάτη.

Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι η αυτοϊκανοποίηση είναι μια απόλυτα φυσιολογική πράξη στη σεξουαλική ανάπτυξη του ατόμου, που παράλληλα παρέχει πολλά οφέλη στην υγεία. Όπως μάλιστα αποκαλύπτουν: «ο αυνανισμός ή αυτοάγγιγμα των γεννητικών οργάνων για ευχαρίστηση, είναι κάτι που και τα μωρά κάνουν απ'όταν βρίσκονται στη μήτρα. Αποτελεί ένα φυσικό και φυσιολογικό κομμάτι της υγιούς σεξουαλικής ανάπτυξης».


Ποια είναι τα θετικά οφέλη στην υγεία;


Στις γυναίκες:


-Πρόληψη λοιμώξεων του τραχήλου της μήτρας

-Πρόληψη από ουρολοιμώξεις

-Ελάττωση του κινδύνου εκδηλώσεως τύπου 2 διαβήτη

-Μειωμένη αϋπνία

-Αυξημένη δύναμη των μυών της πυέλου


Στους άντρες:


-Ελάττωση του κίνδυνου καρκίνου του προστάτη

-Βελτίωση στη λειτουργία του ανοσοποιητικού

-Μείωση κατάθλιψης


Άλλα δυνητικά οφέλη του και στα δύο φύλλα είναι η μεγιστοποίηση των οργασμών, η μείωση του στρες, της αρτηριακής πίεσης και του πόνου, και η αύξηση της αυτοεκτίμησης.


Μάλιστα τονίζουν ότι οποιαδήποτε «θεωρία κινδύνου» υπάρχει γύρω από τον αυνανισμό (π.χ τύφλωση, στειρότητα, καταστροφή γενετικών οργάνων ) θεωρείται «γελοίος μύθος» που πρέπει οπωσδήποτε να καταρριφθεί!
Loading...
Share:
Loading...

Δημοφιλείς αναρτήσεις