ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Δείτε το «μυστηριώδες» ρολόι Cartier που πωλήθηκε 1,5 εκατομμύριο ευρώ (pics)

749063-cartier.jpg
Ένα επιτραπέζιο ρολόι Cartier, το λεγόμενο «μυστηριώδες» εκκρεμές, πωλήθηκε σε δημοπρασία στο Παρίσι έναντι 1,5 εκατομμύριο ευρώ, τιμή που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ για επιτραπέζιο ρολόι του γαλλικού οίκου ωρολογοποιίας και κοσμηματοποιίας, ανακοίνωσε ο οίκος Mallié-Arcelin που διοργάνωσε τη δημοπρασία.

Το ρολόι που κατασκευάστηκε το 1921 και παρουσιάστηκε μέσα σε δίφυλλη δερμάτινη κόκκινη θήκη, έχει κεντρικό άξονα περιστροφής πάνω σε ένα δίσκο από ημιπολύτιμο λίθο κιτρίνης με πολλές πτυχές. Η κλίμακα με τους ρωμαϊκούς αριθμούς είναι από πλατίνα και διαμάντια, όπως και οι δείκτες. Μια βάση από όνυχα και σμαλτωμένο λευκόχρυσο περιέχει τον μηχανισμό.

Το σπάνιο ρολόι ονομάζεται «μυστηριώδες», γιατί οι δείκτες, που λειτουργούν χάρη σε έναν έξυπνο μηχανισμό γυάλινων δίσκων, μοιάζουν να επιπλέουν πάνω στην ημιπολύτιμη πέτρα, εξήγησε ο δημοπράτης Σιλβέν Μαλιέ-Αρσελέν από το ξενοδοχείο Le Meurice, μετά την πώληση του σπάνιου ρολογιού.
cartier2
Το ρολόι είχε αγοραστεί αρχικά από μια πλούσια Μεξικάνα, τη Λουζ Μπρίνγκας, η οποία το δώρισε σε ένα ίδρυμά της αφιερωμένο στην εκπαίδευση.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ένα με δύο αντίτυπα του «μυστηριώδους» ρολογιού κατασκευάζονταν κάθε χρόνο από τον οίκο Cartier, ο οποίος μερικές φορές χρησιμοποιούσε διαφορετικές ημιπολύτιμες πέτρες για το δίσκο του.
Share:
Loading...

Δημοφιλείς αναρτήσεις