ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ; Τι θα συμβεί αν δεν κλείσεις το κινητό σου κατά την διάρκεια πτήσης;

plane
Στην πλειονότητα σας έχετε βρεθεί σε ένα αεροπλάνο και σας έχει ζητηθεί από το προσωπικό να κλείσετε το κινητό σας πριν από την πτήση για λόγους ασφαλείας. Είναι κοινή τακτική η απενεργοποίηση των συσκευών κατά την διάρκεια πτήσεων, όμως δεν έχει ξεκαθαριστεί ιδιαιτέρως τι θα συμβεί αν κάποιος παρακούσει τις οδηγίες και αφήσει το κινητό του ανοιχτό.

Όταν είσαι στα 10.000 πόδια πάνω από την Γη το σήμα του κινητού περνάει από πολλούς πύργους και στέλνει δυνατά σήματα. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τα συστήματα του αεροπλάνου, αλλά δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία πτώση αεροπλάνου λόγω κινητού.

Η πρόοδος της τεχνολογίας έχει κατά πολύ απαλείψει τους κινδύνους. Το 2014 ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Αεροπορικής Ασφάλειας τόνισε πως οι ηλεκτρονικές συσκευές δεν αποτελούν απειλή, παρότι πρέπει οι αεροπορικές να αποδείξουν πως τα συστήματα τους δεν επηρεάζονται από το σήμα των κινητών τηλεφώνων.

Πολλές εταιρίες έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και επιτρέπουν τηλεφωνήματακατά την διάρκεια πτήσεων, όμως μόνο μέσω συγκεκριμένων παρόχων και από συστήματα του αεροπλάνου. Περισσότερες από τριάντα είναι οι εταιρίες που επιτρέπουν κλήσεις.

Παρόλα αυτά όμως, ο Οργανισμός ακόμη απαγορεύει τις κλήσεις από προσωπικά κινητά καθώς «παραβιάζουν τους κανόνες», όπως αναφέρει η Ελίζαμπεθ Ίσαμ Κόρι, από το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, στο Travel + Leisure.

«Πολλά μοντέρνα ηλεκτρονικά συστήματα προστατεύονται από παρεμβολές» επισημαίνει βέβαια ειδικός στην ασφάλεια πτήσεων. Οι τωρινοί κανόνες πτήσεων που απαγορεύουν τις επικοινωνίες μέσω προσωπικών συσκευών υιοθετήθηκαν πάνω από 20 χρόνια πριν για να προστατεύσουν τις παρεμβολές στο σύστημα του αεροπλάνου από κινητά, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση για το πότε θα μπορούμε να κάνουμε άνετα κλήσεις από το κινητό μας κατά την διάρκεια αεροπορικών ταξιδιών, χωρίς να φοβόμαστε για την ασφάλεια μας, αλλά και αυτή την υπόλοιπων επιβατών της πτήσης.
Share:
Loading...

Δημοφιλείς αναρτήσεις