ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Δείτε το εξαιρετικά σπάνιο μπλε διαμάντι που πωλήθηκε για 17 εκατομμύρια δολάρια (pics)

746670-the-sky-blue-diamond.jpg
Το εκπληκτικό διαμάντι σε χρώμα θαλασσί του ουρανού ή αλλιώς «fancy vivid blue», 8,01 καρατίων, που ονομάζεται «The Sky Blue Diamond», πωλήθηκε από τον Sotheby’s αντί 17 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων (15,9 εκατομμύρια ευρώ).

«Το αριστουργηματικό Sky Blue Diamond, πέτρα απόλυτης σπανιότητας, πωλήθηκε κατά 33,6% ακριβότερα σε σχέση με τα 12,8 εκατομμύρια δολάρια που είχε πωληθεί το 2012 από τον ίδιο οίκο δημοπρασιών», δήλωσε ο διευθυντής του διεθνούς τμήματος κοσμημάτων του Sotheby’s Ντέιβιντ Μπένετ.

Η τιμή του διαμαντιού, που έχει τετράγωνο μέγεθος και κοσμεί ένα δακτυλίδι Cartier, εκτιμάτο μεταξύ 15 και 25 εκατ. δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μπλε διαμάντια υπάρχουν πλέον μόνο στο περίφημο ορυχείο Cullinan στη Νότια Αφρική, ενώ από όλα τα μπλε διαμάντια που αξιολογούνται, μόνο το 1% μεταξύ αυτών έχει αυτό το καταγάλανο χρώμα.

Το γαλάζιο διαμάντι ήταν το τελευταίο κομμάτι της δημοπρασίας κλείνοντας τις παραδοσιακές δημοπρασίες εξαιρετικών κοσμημάτων του Νοεμβρίου από τον οίκο Sotheby’s.

Τον Νοέμβριο του 2015, ο Sotheby’s κατέρριψε παγκόσμιο ρεκόρ με την πώληση ενός μπλε διαμαντιού, του «Blue Moon of Josephine», 12,3 καρατίων αντί 48,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Επίσης ένα άλλο διαμάντι σε χρώμα βαθύ μπλε (deep blue), 7,74 καρατίων, πωλήθηκε 13,7 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας ρεκόρ για μπλε διαμάντι αυτού του τύπου. Η τιμή του εκτιμάτο μεταξύ 9 και 14 εκατομμυρίων.

Παράλληλα, δύο ροζ διαμάντια: το ένα 17,07 καρατίων και μεγέθους σμαραγδιού, πωλήθηκε 20,8 εκατομμύρια δολάρια (εκτιμάτο μεταξύ 12 και 15 εκατ. δολαρίων), ενώ το άλλο σε σχήμα αχλαδιού και βάρους 13,20 καρατίων πωλήθηκε 16,2 εκατ. δολάρια (εκτιμάτο μεταξύ 9 και 14 εκατ. δολάρια).

Ένα τρίτο φωτεινό ροζ διαμάντι (fancy light) 40,30 καρατίων πωλήθηκε 7,5 εκατομμύρια δολάρια.

Σημειώνεται ότι δεκάδες εκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν μέσα σε δύο ημέρες από τους λάτρεις της υψηλής κοσμηματοποιίας, πωλητές και αγοραστές διαμαντιών, πλούσιους συλλέκτες από όλο τον κόσμο (κυρίως Ρώσοι ολιγάρχες και Κινέζοι εκατομμυριούχοι που αναζητούν μοναδικά κομμάτια), οι οποίοι συναντώνται δύο φορές το χρόνο στην Ελβετία για δημοπρασίες που οργανώνουν οι δύο μεγάλοι οίκοι.Share:
Loading...

Δημοφιλείς αναρτήσεις