ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Λεμονάδα με στέβια και βασιλικό


Δροσερή λεμονάδα με στέβια, μια εναλλακτική με λιγότερες θερμίδες που επιτρέπει την… πρόσβαση στις γλυκιές απολαύσεις χωρίς «ενοχές». Η προσθήκη βασιλικού την κάνει πραγματικά ξεχωριστή.

Υλικά
1300ml νερό
25γρ. στέβια
250ml χυμό λεμόνι
4 φύλλα βασιλικού, φρέσκα
ξύσμα από ½ lime
Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το νερό με τη στέβια και το χυμό λεμόνι και τα βράζετε για 2 λεπτά.
Βήμα 2

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το ξύσμα lime και τα φύλλα βασιλικού.
Βήμα 3

Αφήνετε το μίγμα να αρωματιστεί για 20 λεπτά και έπειτα το σουρώνετε. Το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και, τέλος, το σερβίρετε με πάγο.

Tip: Μπορείτε, επίσης, εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τα φύλλα βασιλικού με φύλλα δυόσμου ή μέντας.
Share:

Δημοφιλείς αναρτήσεις