ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Το 2050 οι ωκεανοί θα έχουν περισσότερα πλαστικά παρά ψάρια

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι περιβαλλοντολόγοι, οι οποίοι αναφέρουν ότι μέχρι ο 2050, τα πλαστικά στις θάλασσες της...
Γης θα είναι περισσότερα από τα ψάρια! Σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν διεξάγει, η χρήση πλαστικού έχει εικοσαπλαστιαστεί κατά τα τελευταία 50 χρόνια, ενώ η παραγωγή του αναμένεται να διπλασιαστεί μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.

Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από οκτώ εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν στους ωκεανούς κάθε χρόνο, όπου διατηρούνται για εκατοντάδες χρόνια, καθώς το υλικό δεν διασπάται και δεν εξαϋλώνεται. Υπολογίζεται μάλιστα πως αυτή τη στιγμή «κολυμπούν» στις θάλασσες 165 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού!

Σε ακόμα πιο... προσωπική κλίμακα, κάθε λεπτό πέφτει στη θάλασσα ποσότητα πλαστικού ίση με το φορτίο ενός σκουπιδιάρικου, ενώ μέχρι το 2050 η ποσότητα αυτή θα τετραπλασιαστεί. Τότε, προειδοποιούν οι ειδικοί, τα βάρος του πλαστικού που θα επιπλέει στο νερό θα είναι μεγαλύτερο από εκείνο όλων των ψαριών μαζί...

Μόνη λύση η περισσότερη ανακύκλωση, λένε οι επιστήμονες, αλλά και υιοθέτηση τεχνικών όπως η κομποστοποίηση, καθώς μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις το πλαστικό που χρησιμοποιείται δεν θα καταλήγει άχρηστο αλλά θα επαναχρησιμοποιείται προς ώφελος τόσο του περιβάλλοντος, όσο και της οικονομίας.
Share:
Loading...

Δημοφιλείς αναρτήσεις