ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ταϊβάν: Γυναίκα νέα πρόεδρος που κοιτά …κάπως την Κίνα


Με σύνθημα την αντιμετώπιση των εσωτερικών προβλημάτων της νήσου και όχι με υπεράνω όλων προτεραιότητα την εμβάθυνση των...
σχέσεων με την Κίνα, εξελέγη για πρώτη φορά γυναίκα πρόεδρος στην Ταϊβάν (όπως στη Νότια Κορέα) η σπουδασμένη στις ΗΠΑ και τη Βρετανία επιστήμων, 59χρονη Τσάι Ινγκ Γουέν.

Η ηγέτης του σκεπτικιστικού απέναντι στο Πεκίνο Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος, απέσπασε περίπου το 60% των ψήφων δίνοντας έτσι τέλος στην οχταετή διακυβέρνηση της νήσου από το εθνικιστικό κόμμα Kuomintang (ή KMT), στην οποία η ανάπτυξη ήταν αναιμική (στο 1% τα δυο τελευταία χρόνια) και οι ανισότητες μεγάλωσαν, σύμφωνα με την προεκλογική ρητορική του κόμματός της και της ιδίας.

Η νέα πρόεδρος έχει διακηρύξει ότι θα επιδιώξει την αύξηση του εμπορίου με τη νότια, νοτιοανατολική και ανατολική Ασία, ενώ η απελθούσα ηγεσία επιχειρούσε να τονώσει την οικονομία της νήσου μέσω της μεγαλύτερης ενσωμάτωσης στο κινεζικό οικονομικό σύστημα.

Η νέα πρόεδρος προέρχεται από πάμπλουτη οικογένεια της πρωτεύουσας της νήσου (Ταϊπέι) και σπούδασε νομικά στην Ταϊβάν, προτού μεταβεί στις ΗΠΑ για μάστερ στο φημισμένο πανεπιστήμιο Cornell και στη συνέχεια, διδακτορικό στο επίσης διεθνούς φήμης London School of Economics, στη Βρετανία.
Share:
Loading...

Δημοφιλείς αναρτήσεις