ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Έλληνες φοιτητές κατασκευάζουν το πρώτο ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο [photos]


Η Aristotle University Racing Team Electric ή αλλιώς ARIST.U.R.T.LE, αποτελεί μία ερευνητική φοιτητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετρά δύο...
χρόνια από την ίδρυσή της, καθώς τον Οκτώβριο του 2013 μία ομάδα φοιτητών έθεσε τα θεμέλια για τη δημιουργίας της. Αποτελείται από φοιτητές των τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Οικονομικών Επιστημών και Φυσικού. Στόχος της ARIST.U.R.T.LE είναι, μέσω της αξιοποίησης της τεχνογνωσίας που λαμβάνουν οι φοιτητές καθ΄ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, της δημιουργικότητας και της ομαδικής συνεργασίας, η κατασκευή του πρώτου ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού μονοθέσιου στην Βόρεια Ελλάδα και η συμμετοχή της στους διαγωνισμούς Formula Student. Επιστημονικός υπεύθυνος της ομάδας είναι ο Επίκουρος Καθηγητής Χρήστος Μαδεμλής, διευθυντής του εργαστηρίου ηλεκτρικών μηχανών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως η δράση της ARIST.U.R.T.LE χαίρει υποστήριξης από την Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής και της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Η ομάδα παρόλο που είναι νεοσύστατη, στην πρώτη της συμμετοχή στο διαγωνισμό της Ιταλίας, ATA 2014, κατέλαβε την 4η συνολικά θέση, στην κατηγορία class 3, κερδίζοντας τις εντυπώσεις για τη σχεδίαση ενός καινοτόμου Συστήματος Διαχείρισης Μπαταριών (Battery Management System). Τον Ιούλιο 2015, η ομάδα έλαβε μέρος στο διαγωνισμό της Αγγλίας FS2015, που πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Silverstone. Σε συνθήκες άκρως ανταγωνιστικές, η ARIST.U.R.T.LE απέδειξε ότι το υπο κατασκευή ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο, χαίρει άκρας αρτιότητας και σεβασμού απο το σύνολο των ομάδων. Η ομάδα κατέκτησε την 3η θέση στη γενική κατάταξη -κατηγορία class 2- διαθέτοντας ολοκληρωμένα σχέδια και μερικά κατασκευασμένα εξαρτήματα, ενώ στο αγώνισμα της κοστολόγησης σημείωσε την 2η θέση έχοντας μία μόλις μονάδα διαφορά από τον πρώτο, αφήνοντας πολλές ελπίδες για μεγάλες διακρίσεις στο μέλλον και διευρύνοντας την ερευνητική αριστεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η θέση αυτή ικανοποιεί πλήρως το φετινό στόχο για τη θέση στην πρώτη πεντάδα, η σπουδαιότητα του οποίου διακρίνεται αν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα μετρά μόλις δύο χρόνια απο την ίδρυσή της. 


Share:

Δημοφιλείς αναρτήσεις