ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Οι ινδικές αρχές προσπαθούν να κλείσουν την τοπική Greenpeace

Οι ινδικές αρχές ανακοίνωσαν την ακύρωση της νομικής καταχώρησης της...
Greenpeace στην Ινδία, σε μία κίνηση που σηματοδοτεί την κλιμάκωση της προσπάθειάς τους να κλείσουν την οργάνωση στη χώρα.

Η Greenpeace Ινδίας ετοιμάζεται και πάλι να προσβάλει την απόφαση στα δικαστήρια, όπου η οργάνωση είχε προηγουμένως αντικρούσει παρόμοιες επιθέσεις από την κυβέρνηση με επιτυχία.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ένας δικαστής σταμάτησε μια προσπάθεια του υπουργείου Εσωτερικών να αφαιρέσει την άδεια της Greenpeace Ινδίας να λαμβάνει διεθνή κεφάλαια.
Η τελευταία επίθεση στην Greenpeace έρχεται εν μέσω αυξανόμενης κριτικής για το χειρισμό της ινδικής κυβέρνησης σχετικά με τις επιθέσεις στην ελευθερία του λόγου στη χώρα. Η ασθενής στάση της κυβέρνησης έχει ήδη δεχθεί την επίθεση από εκατοντάδες διανοουμένους, συγγραφείς και ακαδημαϊκούς. Εξάλλου, οι κλάδοι αξιολογήσεων πιστοληπτικής ικανότητας προειδοποιούν για τις πιθανές επιπτώσεις στην οικονομική ανάπτυξη και τις επενδυτικές προοπτικές της Ινδίας.


Η Ινδία ξεκίνησε τα μέτρα εναντίον φιλανθρωπικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων που χρηματοδοτούνται από ξένα κεφάλαια το περασμένο έτος, μετά από μια κυβερνητική έκθεση του γραφείου πληροφοριών που έκρινε πως η συσπείρωση των κοινοτήτων κατά των ρυπογόνων βιομηχανιών είναι επιβλαβής για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Αντιδρώντας στις πρόσφατες εξελίξεις, η Βινούτα Γκοπάλ, προσωρινή εκτελεστική διευθύντρια του οργανισμού δήλωσε: «Αυτή η τελευταία κίνηση σηματοδοτεί την κλιμάκωση των συνεχιζόμενων προσπαθειών του Υπουργείου Εσωτερικών να φιμώσει την Greenpeace Ινδίας. Χωρίς την νομική μας κατοχύρωση, δε θα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε το έργο μας. Η προσπάθεια του υπουργείου να καταστείλει την ελευθερία του λόγου αποτελεί μία μεγάλη ντροπή για την κυβέρνηση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».
Share:
Loading...

Δημοφιλείς αναρτήσεις