ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ο καλύτερος συνεπιβάτης του ποδηλάτη


Μέσα στην πόλη, ποδήλατο και τεχνολογία πάνε χέρι-χέρι. Και αυτό γιατί μπορείς να... είσαι πρόθυμος να ακολουθήσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά παράλληλα θέλεις να έχεις οδηγίες πχ. για το ποια θα είναι η βέλτιστη διαδρομή που θα ακολουθήσεις, καθώς και πληροφορίες πόσο γρήγορα τρέχεις, πόσες θερμίδες καταναλώνεις και άλλα, geek δεδομένα.

 SpeedForce - the first fully integrated cycling computer launch on Indiegogo from Yumeng Zhang on Vimeo.


Η καλιφορνέζικη εταιρεία τεχνολογίας SPEEDX δημιούργησε μία συσκευή για ποδήλατα που εκτελεί ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, προκειμένου να μη χρειαστείς τίποτα άλλο στη βόλτα σου. Πρόκειται για το SpeedForce, το οποίο προσαρμόζεται πάνω στο τιμόνι του ποδήλατού σου. Αποτελείται από μία έγχρωμη οθόνη 1,6 ιντσών και είναι αδιάβροχο, προκειμένου να το παίρνεις μαζί σου και σε αντίξοες συνθήκες (που μάλλον θα προτιμούσες να μην είχες βγει καν από το σπίτι). Με πρόσθετους αισθητήρες στα πετάλια και τις ρόδες, η συσκευή μπορεί να υπολογίσει όλα τα δεδομένα που έχουν σχέση με τη βόλτα σου: ταχύτητα, χρόνος, διανυθείσα απόσταση, καρδιακοί παλμοί, υψόμετρο και θερμοκρασία.

Το ενσωματωμένο GPS σού δείχνει οδηγίες πλοήγησης χωρίς να χρειαστεί να κοιτάξεις το smartphone σου. Διαθέτει δύο λειτουργίες. Η λειτουργία Turn-by-turn συνδέει μέσω Bluetooth το SpeedForce με το GPS του κινητού σου, το οποίο στέλνει τις οδηγίες πλοήγησης στο πρώτο. Εναλλακτικά, με τη λειτουργία Off-the-road προγραμματίζεις τη διαδρομή πριν από τη βόλτα σου, επομένως δεν χρειάζεται η χρήση του κινητού ενώ ποδηλατείς.


Η αποσπώμενη μπαταρία του SpeedForce έχει αυτονομία έως 40 ώρες (16 ώρες όταν είναι ανοιχτή η λειτουργία GPS). Λίγο χλωμό να χρειαστείς κάτι παραπάνω για μία μόνο διαδρομή. Εάν όμως ετοιμάζεσαι για μεγάλες αποστάσεις -ή απλά βαριέσαι να φορτίσεις την μπαταρία-, μπορείς να έχεις και μία δεύτερη μαζί σου που θα σου εξασφαλίσει απρόσκοπτη λειτουργία.
Παράλληλα με όλα αυτά, η συσκευή διαθέτει ενσωματωμένο φως πορείας, για να κάνεις βόλτες και μέσα στα μαύρα σκοτάδια. Επιπρόσθετα, λειτουργεί και ως χρήσιμος συνεπιβάτης, καθώς σε ενημερώνει πχ. πότε θα πρέπει να αλλάξεις ταχύτητα και πότε μπορείς να επιταχύνεις χωρίς να επιβαρύνεις υπερβολικά το σώμα σου. Συνεργάζεται, ακόμα, με το κινητό σου και σε ειδοποιεί για σημαντικές κλήσεις και μηνύματα.

Τέλος, όπως συνηθίζεται πλέον με τη συντριπτική πλειονότητα των καινούργιων γκάτζετ, το SpeedForce διαθέτει app για το κινητό σου, το οποίο σου προσφέρει ευκολίες, όπως τη γνωριμία με άλλους ποδηλάτες με την ίδια συσκευή, προτάσεις διαδρομών, αλλά και πίνακες επιδόσεων, για να συγκρίνεις τους χρόνους, τις αποστάσεις και τις ταχύτητές σου με άλλους ποδηλάτες.

Η καμπάνια του SpeedForce τρέχει ήδη στο Indiegogo. Μέσα σε μόλις δώδεκα ώρες από την εκκίνησή της κατάφερε να καλύψει το αρχικό ζητούμενο κεφάλαιο των 20.000 δολαρίων (18.600 ευρώ), ενώ αυτή τη στιγμή κινείται κοντά στο ορόσημο των 250.000 δολαρίων, 18 ημέρες πριν από τη λήξη της καμπάνιας.
Share:

Δημοφιλείς αναρτήσεις