ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ταξιδεύοντας στη Γενεύη


Όσο το καλοκαίρι μας αποχαιρετά και ο καιρός γίνεται πιο φθινοπωρινός, οι αποδράσεις σε ταξιδιωτικούς προορισμούς μετατοπίζονται από τις παραλίες στην...
ευρωπαϊκή ενδοχώρα. Προγραμματίστε ένα ρομαντικό ταξιδάκι στην πανέμορφη Γενεύη και απολαύστε την πατρίδα της "βάσης" των Ηνωμένων Εθνών. Γιατί η Ελβετία δεν είναι μόνο οι σοκολάτες της και τα καλοφτιαγμένα ρολόγια.

Ευκαιρία να κάνετε τις βόλτες σας στις όχθες της λίμνης της Γενεύης, που σχηματίζεται από τον Ροδανό ποταμό, να περπατήσετε στον κήπο της ευρωπαϊκής έδρας των Ηνωμένων Εθνών και να θαυμάσετε το σήμα κατατεθέν της πόλης, το συντριβάνι που κάνει αισθητή την παρουσία του στην κυριολεξία από κάθε γωνιά της Γενεύης.
Jet d’Eau

Το σήμα κατατεθέν της πόλης, το ψηλό συντριβάνι που "αναβλύζει" από τα νερά της λίμνης της Γενεύης είναι κάτι που δεν μπορεί να χάσεις, ακόμη και αν το αγνοήσεις. Η ορμή του είναι τέτοια που ο πήδακάς του μπορεί να φτάσει σε ύψος ακόμη και τα 140 τμ, ενώ το νερό αγγίζει ταχύτητα 200χλμ την ώρα. Εντυπωσιακό, στις νυχτερινές βόλτες στη γραφική πόλη, όταν και είναι φωτισμένο.

Jardin AnglaisΟ αγγλικός κήπος, όπως θα μεταφράζαμε κυριολεκτώντας το πάρκο της πόλης αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για βόλτα σε ένα καταπράσινο πνεύμονα κατά μήκος της αριστερής όχθης της λίμνης. Η υπέροχη θέα στο λιμάνι με τα ιστοπλοϊκά, αλλά και τα ιστορικά κτίρια είναι μόνο μια από τις αφορμές για να το επισκεφθείτε.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικό το λουλουδάτο ρολόι στην είσοδό του, κατασκευασμένο από χιλιάδες λουλούδια, βρίσκεται εκεί για να τιμήσει την ιδιαίτερη σχέση της χώρας με την ωρολογοποιία. 

St. Pierre Cathedral

Όπως κάθε ευρωπαϊκή πόλη που "σέβεται" τον εαυτό της, έτσι και η πανέμορφη Γενεύη, έχει έναν από τους πιο όμορφους καθεδρικούς ναούς στην Ευρώπη. Η ιστορία του, εξίσου εντυπωσιακή, αφού χρειάστηκαν εβδομήντα ολόκληρα χρόνια ώσπου να ολοκληρωθεί. Στο αυστηρό και επιβλητικό γοτθικό στιλ, ο ναός κοσμείται από ορισμένα εκθαμβωτικά υαλογραφήματα. Μην αμελήσετε να ανεβείτε την πελώρια σκάλα και να απολαύσετε τη θέα από το καμπαναριό.

Maison Tavel

Αυτό το σπίτι, είναι ένα ταξίδι στην καθημερινή ζωή της πόλης κατά τους 16ο και 19ο αιώνα. Άλλωστε το Maison Tavel είναι και το παλιότερο οίκημα της Γενεύης, με τα χαρακτηριστικά πέτρινα γλυπτά που απεικονίζουν κεφάλια ανθρώπων και ζώων. Περιηγηθείτε σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, με περιοδικές εκθέσεις στο ισόγειο, ως το κελάρι.

Place du Bourg-de-Four


Είναι το μέρος για ρομαντικό ραντεβού και μυρωδάτο καφέ. Η πλατεία με τα πιο διάσημα καφέ, στο ιστορικό κέντρο της Παλιάς Πόλης, όπου θα κάνετε και τη βόλτα μπροστά από εξαιρετικές γκαλερί και παλαιοπωλεία, εκεί που κατά το Μεσαίωνα ήταν η κεντρική αγορά της Γενεύης.

Palais des Nations

Φυσικά, στη Γενεύη, την πόλη της "ουδέτερης" πόλης βρίσκεται και η ευρωπαϊκή έδρα του ΟΗΕ. Χτίστηκε μεταξύ 1929 και 1936 και διαθέτει τη μεγαλύτερη συνεδριακή αίθουσα παγκοσμίως. Οι οργανωμένες ξεναγήσεις που προσφέρονται είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, ενώ μπορείτε να διαλέξετε και κάποια από τις θεματικές ξεναγήσεις που επικεντρώνονται σε ιστορικά, αρχιτεκτονικά και καλλιτεχνικάστοιχεία του.
Share:
Loading...

Δημοφιλείς αναρτήσεις