ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Διαρρήκτες μπήκαν να κλέψουν λεφτά και βρήκαν πίνακες του Γκόγια

Αυτή τη φορά ο θεός αγαπάει μόνον τον κλέφτη! Διαρρήκτες που μπήκαν σε...
ένα σπίτι στη Βιγιανουέβα δε λα Κάναντα, κοντά στη Μαδρίτη, για να πάρουν μετρητά έπεσαν πάνω σε δυο έργα του μεγάλου Ισπανού ζωγράφου, Φρανθίσκο Γκόγια και - φιλότεχνοι γαρ; - τους πήραν κι έφυγαν.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais η κλοπή έγινε την 1η Σεπτεμβρίου αλλά τώρα ανακοινώθηκε. Τα έργα είναι μια μικρή ελαιογραφία που τιτλοφορείται "Το όνειρο του Αγίου Ιωσήφ" και ένα σχέδιο με μελάνι, οι "Καρικατούρες κεφαλιών".

"Οι κλέφτες μπήκαν πιθανότατα (στο σπίτι) για να αρπάξουν χρήματα, αντικείμενα αξίας και κοσμήματα. Έπεσαν κατά τύχη πάνω στα δύο έργα και τα πήραν μαζί τους" γράφει η El Pais επικαλούμενη την εταιρεία Art Recovery Group που ειδικεύεται στον εντοπισμό έργων τέχνης και η οποία ενημερώθηκε από τον ιδιοκτήτη των πινάκων.

Η εταιρεία στις 24 Σεπτεμβρίου ζήτησε μέσω του Twitter από όποιον διαθέτει κάποια πληροφορία να της την αναφέρει και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των δύο έργων.

Οι ειδικοί που ρωτήθηκαν από την El Pais εκτιμούν ότι η αξία των δύο έργων φτάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Το 2001 κλέφτες είχαν αρπάξει 19 πίνακες, μεταξύ των οποίων και δύο έργα του Γκόγια, που ανήκαν στην πολυεκατομμυριούχο Έστερ Κόπλοβιτς. Η ισπανική αστυνομία κατάφερε να τους συλλάβει και να επιστρέψει τα έργα στην ιδιοκτήτριά τους.
Share:
Loading...

Δημοφιλείς αναρτήσεις