ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Απίστευτο: Δείτε τι έπαθε κοπέλα από νερό που έπεσε στους φακούς επαφής της


 
Παραλίγο να χάσει την όρασή της μια 18χρονη φοιτήτρια, από ένα παράσιτο που κατέτρωγε τον κερατοειδή του ματιού της εσωτερικά, επειδή μια σταγόνα νερό είχε πέσει πάνω στους φακούς επαφής της, ενώ τους είχε τοποθετήσει κοντά στον νεροχύτη!


Έπειτα από λάθος αρχική διάγνωση, η Τζέσικα Γκρίνι από το Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας, πίστευε ότι έχει μια απλή μόλυνση. Αλλά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το μάτι της κοκκίνισε και πρήστηκε τόσο πολύ, όσο το μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ!


Εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί της είπαν ότι ένα παράσιτο, με την ονομασία acanthamoeba keratitis, αναπτύχθηκε μέσα στο βολβό του ματιού της και μπορούσε να χάσει οριστικά την όρασή της από το αριστερό μάτι!


Οι γιατροί ζήτησαν από την 18χρονη να μην κοιμάται καθόλου για μία ολόκληρη εβδομάδα, ώστε να βάζει σταγόνες στο μάτι της κάθε δέκα λεπτά, προκειμένου να καταπολεμήσει το παράσιτο.

«Δεν μου επιτρεπόταν να κοιμηθώ σωστά για μία εβδομάδα. Μετά την τέταρτη μέρα, όχι μόνο κόντευα να τρελαθώ και έκλαιγα κάθε πέντε λεπτά, αλλά τίποτα δεν άλλαζε», σημείωσε.

Μόλις πήρε εξιτήριο, η Τζέσικα, που φορούσε φακούς επαφής εδώ και δύο χρόνια, έπρεπε να βάζει 21 σταγόνες καθημερινά, μέχρι να υποχωρήσει τελείως το πρήξιμο.

star.gr
Share:
Loading...

Δημοφιλείς αναρτήσεις