460537-7b621b708c080cf8de38614dbaac7ba1_l.jpg


O υδράργυρος πέφτει και δεν υπάρχει καλύτερη ιδέα από μια λαχταριστή σούπα. Πόσο μάλλον αν ειναι και σούπερ θρεπτική!

Η σούπα με αβοκάντο και σπανάκι είναι ένα πιάτο πολύ θρεπτικό, κατάλληλο μάλιστα ιδιαίτερα σε περιόδους στρες ή/και σωματικής κόπωσης.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

1/2 αβοκάντο
300 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
50 γραμμάρια γιαούρτι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1/4 το χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας λάδι
αλατοπίπερο

Τρόπος Εκτέλεσης:

Καθαρίζουμε το σπανάκι και το πλένουμε καλά με κρύο νερό. Βαζουμε σε μία κατσαρόλα αλατισμένο νερό και το βράζουμε για πέντε λεπτα, ενώ στη συνεχεια το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. (Κρατάμε λιγο νερό για να προσθέσουμε αργότερα)
Κόβουμε σε κομματάκια το αβοκάντο και ρίχνουμε από πάνω τον χυμό λεμονιού και το κρεμμύδι.

Ανακατεύουμε αυτά με το πλυμένο σπανάκι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, σχεδόν όλο το γιαούρτι (αφήνουμε δύο κουταλιές της σούπας), αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάμε το μείγμα σε μπλέντερ και προσθέτουμε λιγο ζεστό νεράκι. Ανακατεύουμε καλά ώστε να πάρουμε μια λεία και παχύρευστη κρέμα. Αν τη θέλετε λιγότερο πηχτή, προσθέτουμε νερό.

Γαρνίρουμε με το γιαούρτι που έχει μείνει! Ειμαστε έτοιμοι να αποκτήσουμε τη χαμένη μας ενέργεια και να το απολαύσουμε κι όλας!

Tip: Μπορείτε να γαρνίρετε με ξηρούς καρπούς, κρεμμυδάκι, ραπανάκια, αγγούρι, ντοματίνια ή ακόμη και συνδυασμούς των δύο! Την έχουμε φάει με όλα και ειναι απιθανη!
loading...
 
Top